Младежкото ДПС е първата политическа организация, която проведе своята национална

...
Младежкото ДПС е първата политическа организация, която проведе своята национална
Коментари Харесай

Младежкото ДПС: Доган позволи да изберем партията за своя съдба

Младежкото Движение за права и свободи е първата политическа организация, която организира своята национална конференция онлайн в изискванията на пандемия. С това се похвалиха комсомолците на Ахмед Доган, откакто събраха 350 делегати на електронен конгрес в събота.

Това заседание може да се счита за подготовка за закъснялата национална конференция на самата партия. Събранието трябваше да се организира през лятото, само че беше отсрочено поради здравната рецесия. В началото на ноември Движение за права и свободи предложи законовите периоди за осъществяване на партийни конгреси да не важат в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Управляващите обаче отхвърлиха да ги поддържат и придвижването се принуди да се обърне към новите технологии, с цел да не наруши закона.

На онлайн конференцията на младежите се изрече техният водач – евродепутатът Илхан Кючюк. Неминуемо акцент в словото му беше отдаването на респект на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. “Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Такава просвета не съществува в нито една партия в българското политическо пространство, което ни прави и правилни на правилата на придвижването. Бих желал да благодаря на почетния преседател доктор Ахмед Доган, че ни даде опция да изберем Движение за права и свободи за своя орис ”, смирено се обърна Кючюк към създателя на партията.

И продължи с апологията на своя лидер: “Д-р Доган споделя, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но какъв брой от актуалните водачи са склонни да преминат тест за политическа просвета и готовност? Ние имаме шанса и щастието да бъдем обучавани персонално от доктор Ахмед Доган. ” Не беше пропуснат и оперативният началник на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който се чака да бъде избран отново отпред на партията – на него евродепутатът благодари, че “ постави основите на дългия път на най-голямата младежка организация в Европа ”.

Кючюк показва огромните упоритости на комсомола на Движение за права и свободи: “Време е да се включим интензивно в политиките на Европейски Съюз – освен като посланичество, а като директни субекти. Младите ни хора се употребяват с доверие пред европейските ни сътрудници. Младите хора на Движение за права и свободи могат да изиграят основна роля в конференцията за бъдещето на Европа. Участвайки интензивно в младежката агора, могат да съградят Европа на идващите генерации. ” Евродепутататът не пропусна да похвали и “уникалният български етнически модел ”, чието авторство членовете на партията отдават на Ахмед Доган – Кючюк разгласи, че моделът може да способства за по-бързото публично развиване на Западните Балкани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР