Мисията на вицепрезидента на Република България са каузите - истинските

...
Мисията на вицепрезидента на Република България са каузите - истинските
Коментари Харесай

Искра Михайлова от Монтана: Вицепрезидентът се бори за каузи

Мисията на вицепрезидента на Република България са идеите - същинските дела, които засягат цялото общество – битката с демографската рецесия, развиването на образованието, на науката, популяризирането на културното завещание. Това съобщи на среща с гласоподаватели в Монтана Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент на България, повдигнат от Движение за права и свободи. Тя, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движение за права и свободи за президент, ръководителят на АЛДЕ Илхан Кючюк и Димитър Аврамов, лидер на листата на Движение за права и свободи в Монтана се срещнаха с хората от града през днешния ден, с цел да отговорят на въпросите им.  

За нас е извънредно значимо да ви забележим, да ви чуем, да разберем какво мислите вие, сподели Михайлова и акцентира, че издигането на кандидат-президентска двойка от Движение за права и свободи е голям знак и стъпка в развиването на демокрацията в България.

Защото това е силата на Движение за права и свободи - Движение за права и свободи направи по този начин, че демокрацията в България се откри. Движение за права и свободи отстоява всеки ден демокрацията в България, дружно с нея отстоява и държавността, безапелационна бе Михайлова.Тя изясни, че с Мустафа Карадайъ се кандидатират за президент и вицепрезидент, тъй като „ ние в Движение за права и свободи имаме вяра в демокрацията ”. Движение за права и свободи е партията, която има големи заслуги за построяването на държавността в България, за отбраната на демокрацията в България и за отбрана правото на всеки от нас да бъде избиран и да избира, сподели претендентът за вицепрезидент.

Имахме президенти, на които им дърпаха ушите. Тогава някой различен управляваше цялата страна, а президентът бе за украса – да му дърпат ушите. Сега гледаме различен президент, който е самодеен. Но къде е образът на президентството и къде е задачата на президентството, попита Михайлова. И изясни каква съгласно нея би трябвало да бъде задачата на вицепрезидента.

Един вицепрезидент би трябвало да сложи огромния въпрос на България – демографската рецесия. Не отива ли на един вицепрезидент да попита какво се случва в област Монтана, къде отидоха хората, за какво намаляхме толкоз, какво е развиването на региона, къде в чужбина са тези хора. Никой не дава отговор на въпроса за какво една част от сънародниците ни си потеглиха от България. Нека има такава полемика. Отива му на вицепрезидента да поведе подобен спор, безапелационна бе Искра Михайлова.

Отива му на вицепрезидента да приказва за образованието, за науката, за нововъведенията, за това което се случва в целия свят, а ние пропущаме влака. Отива му на вицепрезидента да сложи въпроса, че имаме сили, че можем да използваме ресурса, с който разполага България като просвета и културно завещание, като естествени забележителности. Това са дела, за които вицепрезидентът може и би трябвало да работи, сподели още Искра Михайлова.

Тя съобщи, че с Мустафа Карадайъ разчитат на всички хора, които са подкрепяли Движение за права и свободи през годините. На тези, които са включили към нас, на тези, които гласоподават за нас. Разчитаме и на тези, които виждат какво вършим, които не са дали своят вот до момента за Движение за права и свободи, само че ще гласоподават за кандидат-президентската двойка на Движение за права и свободи, тъй като тя е същинската опция, на това което виждаме до момента, съобщи Михайлова. И заключи: „ Много рецесии идват, само че ние имаме решение - № 17 два пъти за парламент и за президент ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР