Според ново проучване повече от две трети от пинтите бира

...
Според ново проучване повече от две трети от пинтите бира
Коментари Харесай

Британски пъбове мамят клиентите с по-малко бира и вино в чашите, показа проучване

Според ново изследване повече от две трети от пинтите бира и чашите вино, които се наливат в пъбовете и питейните заведения в Обединеното кралство, съдържат по-малко напитка, в сравнение с би трябвало. Публикуваният  доклад на Института за търговски стандарти (Chartered Trading Standards Institute - CTSI) откри, че 70% от бирата и виното, взети от него в страната, са с незадоволително количество, заяви
Институтът пресмята, че  средностатистическият пияница на бира губи към 88,40 лири годишно, а пиячът на вино - към 114,40 лири годишно.
Trading Standards прикани кръчмите и питейните заведения да се уверят, че мерят вярно напитките си.
Изследването се организира в миг, когато цените на алкохолните питиета се повишават бързо през последните няколко години.
По данни на Службата за национална статистика цените на алкохола са се нараснали с 6,1 % през последната година. Въпреки това, защото инфлацията в последно време се забави, през последния месец те са се нараснали единствено с 0,3 %.
Депутатът от лейбъристката партия Джес Филипс съобщи, че продължаващата рецесия с разноските за живот значи, че сервирането на къси ограничения „ прибавя засегнатост към обидата “.

„ Не е елементарно да си позволиш да излезеш на по пиво и би трябвало да получиш това, за което плащаш “, добави тя.
CTSI откри, че в случай че бирата се мери късо, тя е приблизително с 4 % по-малко от цялостната пинта, до момента в който при виното тя е приблизително с 5 % по-малко от общоприетата чаша от 175 ;милилитра (мл.)
Потребителската организация съобщи, че измежду 137-те питиета, които е взела на проби в 77 кръчми и питейни заведения, най-вече  напитки са купени в Уолсол, в Уест Мидландс, където са били с 15% по-малко цялостни, или 26 мл.

Голям дефицит е открит и в Белфаст и Хаверинг в Източен Лондон. Дънкан Стивънсън, представител на CTSI, съобщи, че няма да уточни обособени заведения или вериги, за които е открила, че са наливали незадоволително питиета, „ тъй като не желаеме да го вършим “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР