Министерството на земеделието работи и винаги е работило в защита

...
Министерството на земеделието работи и винаги е работило в защита
Коментари Харесай

Министерството на земеделието с позиция относно зърнената криза

Министерството на земеделието работи и постоянно е работило в отбрана на българските производители. В непрекъснат разговор сме с всички браншове и работим в посока дружно да преодоляваме провокациите, които все още са свързани с външноикономически фактори, оповестяват от Министерството.

По отношение на вноса на зърнени култури, България беше първата страна, която в границите на Съвета на министрите по земеделие, в края на септември предходната година, изиска отваряне на спешния запас. В последните дни на януари еврокомисарят Януш Войчеховски разгласи, че Европейската комисия обмисля отварянето на земеделския спешен запас. В момента сме в очакване на решението на Комисията. От тази обстановка са наранени и други страни, с които сме подхванали взаимни дейности, това са: Полша, Унгария, Румъния и Чехия.

Зърнопроизводителите имат сътрудник в лицето на Министерството на земеделието в тази обстановка. Това схващане имаме и от тяхна страна по време на всички срещи, които организираме дружно, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР