Министерството на външните работи - МВнР на Република България вчера

...
Министерството на външните работи - МВнР на Република България вчера
Коментари Харесай

МВнР потвърди за украинец с български произход сред задържаните в Крим моряци

Министерството на външните работи - Министерство на външните работи на Република България през вчерашния ден е известено, че украински жител от български генезис на работа в украинската войска е измежду арестуваните бойци на борда един от трите кораба , пробвали се да преминат Керченския проток.

По информация на кмета на родното му село, той няма българско поданство . Данни, че въпросният човек е български жител, няма и в осведомителните масиви в България .

Страната ни ясно е декларирала, че упорства за неотложно освобождение на всички моряци от трите украински кораба .

Ако при спомагателни инспекции се откри, че арестуваният е и български жител, ще му осигурим консулска отбрана . Българското Генерално консулство в Одеса е по отношение на кмета на родното село на украинския боец от български генезис.

 Правителството: Русия неотложно да освободи моряците и корабите
Правителството: Русия неотложно да освободи моряците и корабите

Действията от страна на Руската федерация са нудопустими, смята Съветът по сигурността

Позицията на българското държавно управление се причислява към апелите на страни от Е С и НАТО за въздържаност в региона и освобождение на арестуваните украински моряци и плавателните съдове.

Вчера в границите на брифинг във връзка визитата на полския президент у нас Анджей Дуда , българският държавен глава Румен Радев също прикани за разговор и спокойно разрешаване на спора в Азовско море.

Припомняме, на 25 ноември сутринта се разигра конфликт сред украински и съветски военноморски сили на Керченския проток . В следствие се разбра, че няколко моряци са потърпевши и се намират в болнично заведение , а останалите са арестувани от съветските сили за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР