Министерството на външните работи изрази своето учудване по повод личната

...
Министерството на външните работи изрази своето учудване по повод личната
Коментари Харесай

Външно: Позицията на US сенаторите e лична

Министерството на външните работи изрази своето удивление във връзка персоналната позиция на двама сенатори от Съединени американски щати, която не показва мнението на Сената и не отразява нивото на двустранните ни връзки. Това се показва в прессъобщение на българското Министерство на външните работи.

" Получихме уверения и от посолството на Съединени американски щати в София, и от Държавния департамент във Вашингтон, че това изказване не обвързва държавното управление на Съединени американски щати, което по никакъв метод не би желало да въздейства на предизборната акция у нас.

Преди година Съединени американски щати и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните връзки с Белия дом и надграждащо съглашение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше извършен Стратегически разговор сред двете държавни управления в региона на външната политика и политиката за сигурност, защита, енергетика, стопанска система, обучение и просвета.

В края на 2020 година бяха подписани меморандуми за съдействие в областта на 5G технологиите, както и за потреблението на нуклеарната енергетика за цивилен цели.

Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, проведена от България, и да поздрави страната за семейството на самодейността " Три морета ".

Отношенията сред Съединени американски щати и България в никакъв случай до момента не са били по-активни и по-задълбочени ", показват от външното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР