Показващият отлична форма в последно време Реал Мадрид като по

...
Показващият отлична форма в последно време Реал Мадрид като по
Коментари Харесай

Реал Мадрид оцеля в голов трилър

Показващият отлична форма напоследък Реал Мадрид като по знамение се избави от загуба по стряскащ сюжет при гостуването си на Виляреал в мач от предпоследния кръг на шампионата. Шампионите водеха с 4:1 на почивката, само че за нула време позволиха равнене до крайното 4:4, а след това победният гол за домакините “висеше на косъм ”.

Исторически четири гола във вратата на “кралете ” заби Александър Сьорлот. Норвежкият нападател направи на пух и прахуляк защитата на столичани, и най-много Едер Милитао, който беше титуляр. Отделно той удари и една греда още при 0:0.

Така Реал се размина с повтаряне на кошмара, който по-рано през сезона Барселона към този момент претърпя против Виляреал. В края на януари “жълтата подводница ” направи нещо сходно, забивайки пет гола на каталунците на “Монтжуик ” за крайното 5:3. След тази среща тогава Чави Ернандес разгласи, че ще напусне.

Срещата беше без значение за столичани, които сега мислят единствено за финала в Шампионската лига на 1 юни. Домакини пък имаха минимални шансове за седмото място, само че изгубиха разногласието с Бетис.

Наставникът на Реал Карло Анчелоти още веднъж промени съвсем целия си състав, залагайки на футболисти, които по-скоро са в графата “резерви ”. Само Едер Милитао и Федерико Валверде резервираха местата си от 11-те против Алавес в предишния кръг. Андрий Лунин се завърна на вратата, а Браим Диас, Хоселу и Арда Гюлер излязоха като титуляри за сметка на Джуд Белингам, Родриго и Винисиус Жуниор.

Срещата се трансформира в голов театър, тъй като единствено през първата част попаденията бяха пет. Арда Гюлер постави началото с попадение за 1:0 след асистенция на Браим Диас.

След тъкмо половин час в типичния си жанр Хоселу засече центриране на Лукас Васкес за 2:0.

Грешка на Дани Себайос обаче разреши на " жълтата подводница " да понижи разликата в 39-ата посредством Сьорлот, който занапред започваше.

Само секунди по-късно обаче Васкес вкара за 3:1 за Реал.

Интригата изглеждаше убита в края на полувремето, когато Арда направи преднината на " белите " видимо недостижима с втория си гол - 4:1.

Сметките на първенците бяха без кръчмар, а в ролята на кръчмар влезе Сьорлот. Норвежкият национал понижи стремително на 2:4 в 48-ата.

В 52-рата съотборникът на Ерлинг Холанд в националния отбор оформи хеттрика си, откакто беше прецизен за 3:4.

Сьорлот обаче беше неукротим и вкара четвърти гол за 4:4 в 56-ата.

Веднага по-късно Анчелоти направи двойна промяна, като измежду напусналите беше разочаровалият Милитао.

До края Виляреал имаше най-малко две чисти положения за пети гол, само че не съумя да ги осъществя. Реал Мадрид ще завърши акцията си в Ла Лига с домакинство на Бетис през идващия уикенд.

Разкъсваният от вътрешни турбуленции Барселона пък надви с 3:0 над гостуващия Райо Валекано и си подсигури и на доктрина второто място в подреждането.

Жирона от своя страна също реализира триумф в гостуването си на Валенсия и зае третото място в Ла Лига през този сезон. За това спомогна и разочароващото показване на Атлетико Мадрид, който позволи съществено проваляне от Осасуна като хазаин.

Атлетик Билбао пък записа значима победа над Севиля в последното си домакинство и сигурно ще приключи на петото място. Реал Сосиедад надви като посетител на Бетис и по този метод си подсигури шестото място и присъединяване в евротурнирите.

Изясни се и обстановката на дъното в класирането, където към този момент Алмерия, Гранада и Кадис изпаднаха публично кръг преди края. Това стана с помощта на триумфа на Селта като посетител точно на граната, както и нулевото домакинско тъждество на Кадис против Лас Палмас.

Майорка, който също бе заплашен, пък съумя да измъкне домакинска точка против последния Алмерия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР