Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на

...
Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на
Коментари Харесай

Русия поиска преразглеждане на границите в Балтийско море

Министерството на защитата на Русия предложи преразглеждане на границите на съветските териториални води в Балтийско море, според план на държавен декрет.

Това провокира упреци от страна на членки на НАТО Финландия и Литва.

Според плана на декрет от 21 май министерството предлага поправяне на границата към съветските острови в източната част на Финския залив и към Калининград.

„ Държавната граница на Руската федерация в морето ще се промени “, се споделя в обобщение на проектоуказа. Ако бъде утвърден, указът ще влезе в действие през януари 2025 година

Министерството на защитата се аргументира в аргументация на смяната, че по-ранно руско премерване на границата от 1985 година е употребило морски карти от средата на 20-ти век и затова не дава отговор изцяло на по-съвременните картографски координати.

От проектоуказа не стана ясно по какъв начин тъкмо ще бъде поправена границата и какви - в случай че има такива - съвещания са извършени с други страни към Балтийско море.

" Финландските управляващи проверяват информация в съветските медии по отношение на определянето на морските зони във Финския залив ", сподели финландският президент Александър Стуб.

„ Правителството следи от близко обстановката. Русия не е била в контакт с Финландия по въпроса. Финландия работи както постоянно: умерено и въз основа на обстоятелства. “

Финландският външен министър Елина Валтонен сподели, че Русия би трябвало да съблюдава Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право и сподели, че Русия сее " комплициране ".

Външният министър на Литва сподели, че съветското предложение е ескалация против водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО и против Европейския съюз.

„ Това е явна ескалация против НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да бъде посрещнато с подобаващ корав отговор “, сподели външният министър Габриелюс Ландсбергис.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР