Министерството на образованието разпореди проверка на спорните въпроси от матурата

...
Министерството на образованието разпореди проверка на спорните въпроси от матурата
Коментари Харесай

Матурата по английски била по-трудна от предишните

Министерството на образованието разпореди инспекция на противоречивите въпроси от матурата по британски език. Изпитът провокира неодобрение измежду зрелостниците, съгласно които в теста има доста неточности. Учениците стартираха онлайн петицията за инспектиране на матурата, съобщи Би Ти Ви.

„ Особено в граматиката има много въпроси, които са с такива тънкости основани, които да тестват възпитаници с С1, тук-там С2 – като приказваме за семантични изрази, които не всяко дете, което върви на учебно заведение, без уроци – би могло да знае от това, което се предлага в училище”, споделя преподавателят по британски език Александрина Къртова, която също счита, че матурата е по-трудна от предходните

„ Още по време на самата матура се почувствах доста зле, тъй като все едно съм живяла до момента с разбиране, че знам британски на много положително равнище, имам документи, взела участие съм в доста надпревари и в последна сметка излиза, че с толкоз доста неточности - имам 15 неточности на двата модула, излиза, че аз не знам задоволително добре британски ", споделя ученичката Десислава, която се усеща ощетена от матурата и я дефинира като цялостна с граматически неточности и двусмислици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР