Министерството на финансите на Гърция ще обяви в сряда нов

...
Министерството на финансите на Гърция ще обяви в сряда нов
Коментари Харесай

Гърция обяви щедри помощи, данъчни и кредитни облекчения за граждани и фирми заради COVID-19

Министерството на финансите на Гърция ще разгласи в сряда нов набор от ограничения за ограничение на резултатите на ковид върху стопанската система.

Пакетът от сряда ще бъде първият, който визира служащите – предвиждайки помощи, които да им да бъдат предоставени- и ще предложи държавно поръчителство за заем за предприятия, наранени от пандемията.

На завършилия преди минути брифинг на трима министри бе решено:

Спира се:

- Изплащане на отговорности по заявления с Данък добавена стойност

- Плащане на всевъзможен тип сертифициран дълг

- Плащане на вноски и корекции

- Запазването на съществуващите работни места е приоритет.

- Обезщетение от 800 евро за тези, които стопираха да работят

В последна сметка компенсацията на жителите, чийто контракт беше спрян заради прекъсването на бизнеса, в който работят, ще бъде избран на 800 евро.

Министерството ще планува и прекъсване на данъчните и осигурителните отговорности в браншове, показващи спад в оборота, съгласно данни на министерството, също, както е направило за предприятия, които към този момент са спрели.

“Катимерини” оповестява, че фирмите, които се възползват, би трябвало да показват понижение на оборота с минимум 50 %.

Министерството на финансите ще разгласи и рамката на средносрочните ограничения, които ще стартират да се ползват на по-късна дата.

Те ще включват нов инструмент за усилване на корпоративната ликвидност, с цел да оказват помощ на фирмите да запазят всички работещи сега.

Мярката ще визира всички корпорации, които са били принудени да затворят или са претърпели спад в оборота, тъй че да им оказват помощ да се изправят и да работят още веднъж.

Предоставянето на заем с държавно поръчителство на страдащите компании също е в проектите на държавното управление.

Финансовото министерство организира договаряния нощес с Европейската комисия, с цел да удостовери наличието на тези ограничения.

Те последваха известието на Брюксел във вторник за нова рамка за държавно поръчителство.

Той ще обезпечи поръчителство до две години и няма да надвишава 90 % от цената на заемите.

Обсъжда се и общото прекъсване на данъчните отговорности за физическите лица и удължение на периода за подаване на заявления за налог върху приходите.

Министър Христос Стайкорас сподели за телевизия Скай във вторник, че се разискват разнообразни ограничения, като се регистрира и опитът на други страни.

В приветствието си във вторник министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че в началото ще бъдат отпуснати 2 милиарда евро за подкрепяне на индустриални действия с проблеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР