Челси планира изненадващо да се откаже от участие в евротурнирите.

...
Челси планира изненадващо да се откаже от участие в евротурнирите.
Коментари Харесай

Челси изненадващо се отказва от Европа

Челси възнамерява изненадващо да се откаже от присъединяване в евротурнирите. Затова оповестява английският публицист Мат Лоу, при гостуването си в подкаста " At The Bridge ".

Триумфът на Манчестър Юнайтед във финала на ФА Къп против Манчестър Сити прати " сините " от Лондон в Лигата на конференциите. На " Стамфорд Бридж " обаче обмислят да се откажат от третия по мощ евротурнир, като повода са разпоредбите на УЕФА.

" Наложените в Европа регулации за финансовия феърплей са по-стриктни от тези на Висшата лига и поради това Челси няма автоматизирано да одобри присъединяване в Лигата на конференциите. В клуба се опасяват, че поради направените си разноски през последните години няма да покрият условията. Това пък ще донесе освен санкции, само че и евентуално изваждане от евротурнирите за избран интервал. Именно избягването на сходен процес е в основата на замисъла на клубната администрация ", разгласи Лоу.

Отказ на Челси от Лигата на конференциите може да разреши на Нюкасъл да взе участие в конкуренцията. " Свраките " останаха отвън Европа след успеха на Юнайтед за ФА Къп.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР