Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски бе избран за Футболист на

...
Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски бе избран за Футболист на
Коментари Харесай

Избраха Якуб Пьотровски за Футболист на футболистите

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски бе определен за " Футболист на футболистите " за сезон 2023/2024 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Единственото по рода си у нас допитване се организира за 23-та поредна година и в него гласоподаваха всички футболисти от Първа Лига и Втора лига - българи и чужденци. Анкетата се състои от три съществени раздела: Футболист на футболистите, най-хубав млад футболист и най-хубав треньор.

Якуб Пьотровски бе определен за неоспорим №1 при " Футболист на футболистите ". 26-годишният поляк изпревари голмайстора на Крумовград Александър Колев, който зае второ място, а третата позиция е за капитана на Ботев (Пд) Ивелин Попов.

За най-хубав млад футболист тази година бе определен нападателят на Левски Марин Петков. Той бе предпочетен пред игралия за Хебър и Ботев (Пд) Георги Николов, а трети се подреди бранителят на ЦСКА-София Християн Петров. Любопитното е, че бранителят на „ армейците “ зае същата позиция в тази категория и в миналогодишното издание на анкетата.

За най-хубав треньор на шампионата футболистите дефинираха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори е спечелилият купата с Лудогорец Георги Дерменджиев, а третото място заслужи треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез.

Националният селекционер Илиан Илиев печели за четвърти път авторитетното отличие, откакто бе номер 1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезони 2018/2019 и 2022/2023 отпред на Черно море.

Състезателките от Женската футболна лига избраха за девети следващ път най-хубавата футболистка за сезона. Националката Полина Ръсина от НСА, която вкара съдбоносен гол против Република Северна Македония в Лигата на Нациите, завоюва вота на своите колежки от терените. След Ръсина се подреди капитанската на женския народен тим и една от най-постоянните състезателки в България - Николета Бойчева (Локомотив Стара Загора), а трета е Ивет Василева (ЛП Суперспорт).

Победителите в анкетата ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.

Резултати от 23-ото издание на анкетата " Футболист на футболистите ":

Футболист на Футболистите:
1. Якуб Пьотровски (Лудогорец)
2. Александър Колев (Крумовград)
3. Ивелин Попов (Ботев Пд)

Най-добър млад футболист:
1. Марин Петков (Левски)
2. Георги Николов (Хебър/Ботев Пд)
3. Християн Петров (ЦСКА)

Най-добър треньор:
1. Илиан Илиев (Черно море)
2. Георги Дерменджиев (Лудогорец)
3. Душан Керкез (Ботев Пд)

Най-добра футболистка:
1. Полина Ръсина (НСА)
2. Николета Бойчева (Локомотив СтЗ)
3. Ивет Василева (ЛП Суперспорт)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР