Министърът на здравеопазването на Словения Янез Поклукар пълното спиране на

...
Министърът на здравеопазването на Словения Янез Поклукар пълното спиране на
Коментари Харесай

Държава от ЕС спря ваксина заради смъртта на 20-годишно момиче


Министърът на опазването на здравето на Словения Янез Поклукар цялостното прекъсване на използването на векторната ваксина на Johnson & Johnson против COVID-19 в страната, откакто бе доказано, че 20-годишна жена е умряла след имунизация, оповестява македонското електронно издание МКД, като се базира на локални медии, съобщи организация " Фокус ".

„ Ще предложим имунизацията с тази ваксина да бъде правена единствено при категорично искане и с подписа на лицето “, разгласи Поклукар на конференция, като не изключи опцията сходно решение да бъде взето и за имунизацията на AstraZeneca заради странични резултати.

Причината за гибелта на 20-годишната Катя от Любляна, която умря в края на септември, безспорно е обвързвана с имунизацията против COVID-19 с векторната ваксина Johnson & Johnson, удостовери във вторник специфична лекарска комисия, образувана незабавно след трагичния случай. Решението и на петимата членове на комисията е единомислещо и бе чакано от словенското общество, разтърсено от гибелта на младата жена, която не е имала съпътстващи болести.

Младата словенка умря в болничното заведение в края на септември, по-малко от две седмици след имунизацията, от съсирек и кръвоизлив в мозъка. След обзор на документите комисията заключи, че лекуването ѝ в болничното заведение след незабавния банкет е било вярно и че е направено всичко за нейното избавяне. Това е вторият доказан смъртен случай в страната като директна последица от съсирване и кървене в мозъка. През пролетта на тази година поради затруднения след имунизация с Johnson & Johnson умря брачна половинка на словенски посланик, напомнят от редакцията.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР