Министърът на здравеопазването на руската Омска област Александър Мухаровски е

...
Министърът на здравеопазването на руската Омска област Александър Мухаровски е
Коментари Харесай

Безследно изчезна лекар на първа линия в аферата Навални

Министърът на опазването на здравето на съветската Омска област Александър Мухаровски е липсващ безследно по време на лов. През август 2020 година той беше основен доктор на болничното заведение на " Бърза помощ " в Омск. Там беше признат опозиционерът Алексей Навални, който беше показал признаци на отравяне, съобщи " Свободна Европа ".

Новината идва след минимум два смъртни случая измежду лекарите, лекували Навални. Съобщението за изчезналия министър пристигна от локални медии, представени от опозиционния уебсайт " Медуза ". На 23 април управляващите в Кремъл оповестиха уеб страницата за " задграничен сътрудник ". Около 16 ч. на 7 май Александър Мураховски е отишъл на лов с високопроходим автомобил (АТВ), като е тръгнал от ловна база в региона. Оттогава местонахождението му е незнайно. Близките са го търсили близо денонощие, преди да се извърнат за подпомагане към полицията.

Според локален уебсайт АТВ е било намерено в близко тресавище, само че от Мураховски все по този начин няма диря. Той се търси от локалната полиция и Росгвардия, които настояват, че търсенето е осуетено от мъчно проходими сектори в ловния регион и отчасти блатистата околност. Най-известният критик на Кремъл Алексей Навални се почувства зле на 20 август 2020 по време на полет, прекосяващ Сибир. Пилотът кацна спешно в Омск и Навални беше признат в локалната болница № 1, известна като болничното заведение на " Бърза помощ ". Предварителната диагноза на лекарите беше, че Навални е токсичен с незнайно халюциногенно вещество. Той е бил лекуван съгласно тази догадка. Този факт, наред с решението на водача да кацне спешно, се счита за главен фактор, спомогнал за физическото оцеляване на Навални.

По-късно опозиционерът беше лекуван в немската клиника " Шарите ", където група специалисти стигнаха до извода, че Навални е бил токсичен с вещество от групата на Новичок. Изчезналият Александър Мухаровски беше основен доктор на болничното заведение в Омск, приела Навални. Той е лекарят, който оспори предварителната диагноза на пациента и заяви, че Навални е потърпевш от нарушена обмяна на веществата. Той е и лекарят, който не позволи бързото превозване на опозиционера до Германия. Навални беше пуснат да замине едвам откакто изтекоха 48 часа от постъпването му в омската болница.

През ноември 2020 Александър Мухаровски беше нараснал и стана министър на опазването на здравето на Омска област. Месец по-рано по лично предпочитание беше напуснал заместникът му Анатолий Калиниченко, който беше наблюдаващият доктор на Навални. Друг заместител на основния доктор - Сергей Макшимишин - умря през февруари на 55-годишна възраст от сърдечна непълнота. Той отговаряше за въпросите на анестезиологията и реанимацията. През март умря още един доктор, работил по времето на хоспитализирането на Навални - Рустам Агишев. Той беше завеждащ на отделението по травматология и ортопедия. Като причина за гибелта му се сочат последствията от инсулт, който той е прекарал през декември 2020 година Агишев беше на 62 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР