Министърът на здравеопазването Христо Хинков от пишман промяната ПП-ДБ готви

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков от пишман промяната ПП-ДБ готви
Коментари Харесай

Политическа чистка! Шефът на „Пирогов“ притискан от министър Христо Хинков

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков от пишман смяната ПП-ДБ готви политическа чистка в незабавния институт „ Пирогов “.

„ В това, което се случва сега, аз зървам политически апетити към поста на шефа на „ Пирогов “. Ще спра дотук, тъй като изрично няма да допуснем политически претекстове за промяна на един или различен болничен шеф или подобен на държавна институция, в случай че считаме, че той се оправя. В момента да разклащаме „ Пирогов “ е парадокс. Към сегашния миг няма доказателства, че шефът на болничното заведение не се оправя “.

Това сподели пред Българска телеграфна агенция ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето Костадин Ангелов.

„ Констатациите в „ Пирогов “ подлежат на инспекция от външен одит и изрично не мога да се съглася, че въз основата на тях би трябвало да бъде заменен шефът на болничното заведение “, сподели още Ангелов и добави, че през днешния ден даже е постъпил сигнал от шефа на „ Пирогов “ Валентин Димитров, в който твърди, че върху него се оказва напън.

Реклама

 Шефът на „ Пирогов “ се оплака от политически напън

Попитан дали промяната на управлението би подобрила финансовото положение на обещано лечебно заведение, Ангелов изясни:

„ В ръководството на едно лечебно заведение има фактори, които са субективни, които зависят от шефа, и справедливи, които не зависят от него “.

„ Констатациите в болница „ Пирогов “, направени от „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването (МЗ), би трябвало да се потвърдят от външен одит “, настоя някогашният здравен министър.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР