Министърът на вътрешните работи Младен Маринов смята, че извънредният труд,

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов смята, че извънредният труд,
Коментари Харесай

Маринов попари полицаите, сега няма пари за нощни

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов счита, че изключителният труд, полаган от чиновниците на ведомството, би трябвало да бъде редуциран до най-малко. И изясни, че има спор в тълкуването за закона кое тъкмо се назовава ексклузивен труд. Той уточни, че да вземем за пример не e ясно дали стартирана задача от служител на реда в работно време, работата по която продължава след 17.30 ч., е ексклузивен труд, в случай, че става дума за ненормиран работен ден.

Маринов удостовери казаното от полицейски синдикати, че при постигане на максимума разрешен ексклузивен труд, служителите на реда могат да откажат да работят. Иначе би трябвало да подпишат експлицитна декларация.

Колкото до нощния труд, Маринов изясни, че най-рано при идващия бюджет може да се мисли за увеличението им.

Главният секретар Ивайло Иванов изясни, че през вчерашния ден в Самоков, при акция, водач на микробус не се подчинил на полицейско предписание. Последвали светлинни и звукове, на които още веднъж водачът не реагирал. Така се наложило използването на гумени патрони.

Маринов взе участие в съвещание на парламентарната вътрешна комисия, пред чиито членове изясни по какъв начин в годините обратно е решаван въпросът с заплащането на пари за ексклузивен и нощен труд.

На въпрос за вероятно преструктуриране на полицейски сили в страната, във връзка зародило напрежение в Роман, Маринов изясни, че до неотдавна не е имало патрул в града. Така било и по-ефективно, тъй като униформените са из обитаемото място, а не стоят в дежурна част на полицейското ръководство, където могат единствено да одобряват сигнали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР