Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призова страните

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призова страните
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Нека Украйна да получи перспектива за ЕС, това ще е сигнал към Москва

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба прикани страните от Европейския съюз да дават на страната му вероятност за участие в общността, за стъпките, които предстоят в бъдеще, съобщи организация " Униан ".

" Вчера на всички срещи с европейски сътрудници, които имах в Мюнхен (по време на Мюнхенската конференция по сигурността - б. р.), им споделях тези елементарни думи: сътрудници, време да се даде на Украйна европейска вероятност. Ясно да се дефинира и ясно да се каже, че Украйна ще бъде член на Европейския съюз. " - съобщи Кулеба по време на онлайн брифинг.

Министърът акцентира, че това би трябвало да се направи точно в този момент.

" Защото това ще бъде явен сигнал към Русия: каквото и да вършиме и до каквито и провокации да прибягвате, Украйна е европейска страна във всеки смисъл и Украйна ще бъде член на Европейския съюз ", уточни външният министър.

Според него това би било и сигнал към украинския народ: " Каквото и да се опита да направи Русия, както и да се върне хода на историята, Украйна и украинският народ ще бъдат част от огромното европейско семейство. "

" Това би бил изключително мощен и навременен сигнал. Сега не е време да се продължава с съмненията, с безкрайните полемики какво може и какво не може да се прави. Сега е време да се вземат решения. Тежката и комплицирана обстановка не може да се реши без взимане на комплицирани решения, по тази причина призоваваме сътрудниците да отхвърлят съмненията, да отхвърлят всички голословни опасения и ясно да кажат: Украйна е част от нас. Ние сме едно цяло. " - акцентира Кулеба.

По думите му в този момент европейските страни, даже тези, които са се отнасяли скептично към участието на Украйна в Европейски Съюз, са почнали да се замислят над този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР