Прокуратурата разследва сигнала на председателя на сдружение Да опазим Корал

...
Прокуратурата разследва сигнала на председателя на сдружение Да опазим Корал
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва сигнала срещу Кирил Петков и Лена Бориславова за фалшифициране на документи

Прокуратурата проверява сигнала на ръководителя на съдружие " Да опазим Корал " Атанас Русев, импортиран в Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС), заяви държавното обвиняване на уеб страницата си. Русев упреква съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Лена Бориславова във подправяне на документи. Първият документ е пълномощие, с което Бориславова може да се разпорежда с делата на сдружението. Останалите са протокол от съвещание на сдружението, на което се взима решение за освобождение на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначението на Мартин Драгулев на негово място и декларация за правота.

На 11.08.2023 година е формирано досъдебно произвеждане, което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано за това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Л.Б. /б.ред. Лена Бориславова/ по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на К.П. /б. ред. Кирил Петков/ от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М.Д. /б. ред. Мартин Драгулев. /Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г., оповестява прокуратура.

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал ". В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк. По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения, написа прокуратурата в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР