От 31 избирателни района навсякъде националното ръководство се съобразихме с

...
От 31 избирателни района навсякъде националното ръководство се съобразихме с
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Откъде бяха сериозните пари за кампанията на Ваня Григорова

„ От 31 изборни региона на всички места националното управление се съобразихме с решенията на регионалните препоръки и листата беше подредена по този начин, както бяха гласувани по време на съвещанията. Спазва се устава и виждате, че няма народни представители, които да имат повече от 12 години. “ Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.
Той посочи, че от Българска социалистическа партия са отправили поканата за огромно ляво обединяване още преди няколко месеца и това неведнъж е било обявено от Корнелия Нинова. „ Сега на 1 май вършим това обединяване, на което ще вземат участие 10 леви и патриотични партии и 10 сдружения. Що се отнася до други знакови леви водачи – към тях също сме отправили своята покана да се върнат назад в Българска социалистическа партия. Защото по-голямата част не са били изключвани от това управление на партията. На последните избори Левицата тук-там играеше против нас.  Левицата не съумява към този момент няколко пъти да прескочи границата на нужните 4% “, добави социалистът.
Гуцанов бе безапелационен, че социалистите са протегнали ръка към всички леви партии, тъй като точно Българска социалистическа партия е центъра, който може да сплоти лявото в България. „ Страната ни се нуждае от мощна лява партия, а към този момент се нуждае и от мощно ляво ръководство. Единствената партия, която остана опция на безумието от последните 9 месеца сме ние от Българска социалистическа партия ”, разясни той.
„ Що се отнася до госпожа Ваня Григорова е забавно от кое място идва нейното финансиране. Не е обикновено, когато Българска социалистическа партия е приела в своите редици като наш претендент за кмет на София – тя стигна до балотаж за София и единствено няколко месеца по-късно сподели, че е тясно за нейната душа и отива в Народното събрание. Ясно е, че някой седи със съществени финансови средства там “, разяснява членът на ИБ на социалистите събитията към финансирането на Ваня Григорова и изрази подозрение, че зад нея стоят избрани финансови кръгове.
По думите му една част от проблемите са чисто стопански и той даде за образец обстановката с Боташ. „ Подписан контракт от служебния кабинет за 13 години е едно национално изменничество. Всеки ден ние плащаме 486 хиляди $, т.е. 1 милион лв. без значение дали взимаме или не газ. Атомната централа – какви бяха тези безумия на това ръководство на националното изменничество “, добави социалистът.
„ Продават готовото съоръжение за Белене – подготвена атомна централа, за която са нужни 5 милиарда евро, с цел да стартира да работи и се изплаща за към 4 години. Отказват се от този план и го подаряват на Украйна. И потеглят да строят 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй, по която работи един единствен блок в целия свят и ще коства 30 милиарда $ и не се знае дали ще бъде издигната. Това нещо е незабавно за затвор. Случаят с нотариуса е голям проблем на друга сфера в публичния живот и демонстрира недъзите на цялата ни правосъдна система. Интересно по какъв начин от Демократична България и Политическа партия ще го разясняват като това беше тяхна съществена фикс концепция за смяна в Конституцията. Видя се, че тези партии не могат да ръководят “, разяснява той за някои от най-предателските решения на държавното управление.
„ Г-н Желязков е добър правист, само че по тази причина и доста постоянно не водеше съвещанията на Народно събрание, тъй като евентуално притискан от Борисов и Пеевски се вкарваха за разглеждане точки, които не бяха по верния път. Неслучайно той не беше в залата, само че това не пречи той да бъде отхвърлен. Но да се приказва за доближаване и коалиция с тези хора от Политическа партия – да не забравяме кой изяде тортата с главичките от Паметника на Съветската войска и кой вкара България в такава тежка взаимозависимост и рецесия в енергетиката. Учудвам се на Политическа партия, че гласоподаваха за отстраняването на Росен Желязков, тъй като те бяха в общо ръководство с тях 9 месеца и по кое време схванаха, че ГЕРБ са една партия, която е докарала България до този парадокс “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР