Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр
Коментари Харесай

Буяр Османи ще говори пред Комисията за външна политика

Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи ще се обърне към членовете на Комисията по външна политика на Събранието на Република Северна Македония, управлявана от депутата Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ, по отношение на хода на диалозите и цялостните връзки сред Република Северна Македония и България, написа скопският вестник “Слободен щемпел “.

На въпрос дали опозицията в близкия интервал може да обуславя споразуменията с България с предварителни парламентарни избори, Османи отговори:

„ Смятам, че би било несериозно подобен значим за жителите въпрос да бъде свързан от някакъв всекидневен политически въпрос и някакъв партиен интерес. Мисля, че ще загуби всеки, който се пробва да свърже стратегически интерес с партиен интерес. Гражданите могат да го разпознават и ще го санкционират, уверен съм. По отношение на това дали да отида в Събранието, мога да повторя мнението, че моят метод не беше подобен, мисля, че би трябвало да почитаме това, което Събранието един път е приело и утвърдило като съглашение и би трябвало да прилагаме това съглашение на избрани етапи, “ сподели Османи по време на посещение в телевизионно предаване.

Той изясни, че българската страна упорства каквото и да се спогодят двете страни да отиде в Народното събрание.

„ Това го желаят нашите от тук, опозицията, разнообразни политически съперници се причисляват към тази позиция на България. Ето го, ще отидем в Народното събрание, ще го ратифицираме, в случай че това е настояването, “ сподели Османи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР