Министърът на туризма Николина Ангелкова ще търси съдействие от прокуратурата

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще търси съдействие от прокуратурата
Коментари Харесай

Ангелкова ще маха бариерата на Русалка преди плажа

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще търси подпомагане от прокуратурата с цел да отстрани платената преграда към плажовете на курорта Русалка, благосъстоятелност на Николай и Евгения Баневи, които сега са в ареста

Компетентните органи би трябвало да ревизират дали са правомерни загражданията и кой ги е сложил за да ограничи достъпа към линията.

Плажовете са изключителна държавна благосъстоятелност и по закон достъпът до тях не може да бъде лимитиран. Общините са длъжни да обезпечат свободен и безвъзмезден пешеходен достъп на жителите до плажа.

По този мотив Министерството на туризма още веднъж е изпратило писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева с гледище тя да обезпечи свободен достъп до плажовете на Русалка, както изисква законът:

По мотив на постъпвали тъжби от жители Министерството на туризма и преди е правило инспекции и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов, с които ги осведоми за недоволствата на жители и се изисква предприемане на дейности по подготвеност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат регионалните шефове и в техните пълномощия е да подхващат ограничения против всички нарушавания по тези линии до влизането в действие на новия ЗУЧК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР