Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в Залцбург с Предраг

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в Залцбург с Предраг
Коментари Харесай

Николина Ангелкова разговаря в Залцбург с вицепремиера и министър на строителството на Хърватия

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва в Залцбург с Предраг Щромар, зам.-министър ръководител и министър на строителството и териториалното обмисляне на Хърватия. Двамата се срещнаха на 14-тата Конференция на европейските райони и градове, част от форума "Залцбургска среща на върха ", който се организира по време на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министър Ангелкова и господин Щромар откроиха ролята на актуалната инфраструктура за развиването на туризма и районите и се сплотиха към тезата, че туризмът е хоризонтална политика и с цел да има отлични резултати, е нужна екипна работа с всички заинтригувани страни. Инвестициите в инфраструктура образува по- висока добавена стойност и притегля повече гости, означи министър Ангелкова. Тя открои общите дейности на европейските страни да предложат взаимни направления за туристи от далечните пазари.



Хърватия попада в Топ 50 измежду входящите пазари за България, като единствено за месец август 2018 година нарастването на хърватските туристи е със 17,9 на 100 в съпоставяне със същия месец на предходната година, съобщи министър Ангелкова.

Тя обясни, че Министерството на туризма работи в съдействие с българското Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Само след дни двете ведомства стартират серия от консултативни кръгли маси, които ще подкрепят вложенията в българските общини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР