Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът
Коментари Харесай

Министрите Росен Желязков и Костадин Ангелов валидираха пощенска марка, посветена на медиците на първа линия

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и шефът на Центъра за незабавна здравна помощ доктор Георги Гелев валидираха пощенска марка. Изданието е отдадено на 85-годишнината от основаването на Спешната помощ в България. В церемонията участваха и изпълнителният шеф на „ Български пощи " Деян Дънешки, ръководителят на Съюза на филателистите Спас Панчев и художничката на плана Светла Дечева.

„ Изданието е алегоричен жест на признателност към медиците на първа линия, към хората, които са поели товара от упования и очаквания ", сподели министър Желязков. Той благодари на Министерството на здравеопазването и на Спешна помощ за напъните им за справяне с невижданата обстановка, обвързвана с Ковид 19.
Министър Желязков уточни, че на изданието е изобразена първата кола за спешна помощ, употребена от екипите на Спешна помощ. „ Темата е вълнуваща за филателистите освен в България, само че и по света ", означи той.

„ Около незабавните медици се усещам измежду свои, тъй като съм почнал работата си в Центъра за Спешна здравна помощ в София-област. Благодаря им за всичко, което вършат. С ръка на сърцето мога да кажа, че те са спасителите на София, преклонявам се пред техния труд. ", сподели по време на церемонията министър Ангелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР