Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев категорично подкрепя инициативата

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев категорично подкрепя инициативата
Коментари Харесай

За безопасността на мотористите Николай Събев предлага промени в законите

Министърът на превоза и известията Николай Събев изрично поддържа самодейността на мотоклубовете, свързани с проблемите в придвижването по пътищата и пътната сигурност. Представители на клубове на мотористите в България се срещнаха със Събев, който преди няколко дни се включи към техния митинг пред Народното събрание.

Министърът уточни, че би трябвало да бъдат подхванати незабавни дейности, които да подобрят сигурността и сигурността на мотористите по пътищата. " Ще разгледаме детайлно всички претенции, след което ще внесем оферти за промени в няколко законопроекта ", ангажира се Събев.

Предложенията на мотоклубовете включват:
Да се позволи на водачите на двуколесни моторни транспортни средства да се движат в бус лентите.

Водачите на МПС категория „ В “ да не могат да ръководят мотопеди без да са минали спомагателен курс.

Преработване на Наказателния кодекс, в частта завишаване на долната граница на глобите на водачите на МПС, при причиняване на телесни повреди и гибел на уязвимите групи участници в придвижването (мотоциклетисти, велосипедисти, пешеходци) при нарушение Закона за придвижването по пътищата и Правилника за използване на Закона за придвижването по пътищата.

Да бъде изравнена скоростта за придвижване на мотоциклетите от Категория „ А “ с леките коли отвън обитаемоте места.

Да се изследва опцията за споразумяване на шерването на пътните ленти сред колите и двуколестните моторни транспортни средства.

Да бъдат направени инфраструктурни промени в секторите от пътя с централизация на ПТП. Да се следи за спазването на разпоредбите при слагане на ограничаващи системи за пътища. На пътно платно с две или повече еднопосочни ленти за придвижване, да се обезпечава физическо разделяне сред лентите с разнообразни направления на придвижването.

Да се уреди нормативно слагането на животоспасяващи предпазители (предпазни огради) под ограничаващите системи за пътища (мантинели).

Да отпадне възбраната за придвижването по автомагистрала и скоростен път на пътни транспортни средства категория A1, А2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР