Министърът на правосъдието Данаил Кирилов запозна посланика на Великобритания Н.

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов запозна посланика на Великобритания Н.
Коментари Харесай

Кирилов показа на Хопкинс идеи за „тримата големи“

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов срещна посланика на Англия Н. Пр. Ема Хопкинс със законопроекта, който, съгласно с настоящата конституционна уредба, вкарва механизъм за следствие на така наречен " трима огромни в правосъдната система ".

По време на срещата им през днешния ден в Министерството на правораздаването той изясни, че готвеният законопроект е в унисон с Конституцията на България, съгласно която основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд имат идентичен статут, а задачата на новите текстове е реализиране на поддръжка от европейските ни сътрудници за отпадане на Механизма за съдействие и оценка.

По тематиката за корупцията по високите етажи министър Кирилов съобщи, че напъните на държавното управление са свързани с непрекъснато противопоставяне, а не с еднократен акт.

На въпрос за идната процедура по желание на нов основен прокурор правосъдният министър отговори, че се надява „ с необятна поддръжка на поста да бъде определен почтен експерт с воля и темперамент “.

Посланик Хопкинс благодари за подробните уточнения по разискваните тематики.

Тя означи положителното съдействие на двете страни по отношение на използването на Европейската заповед за арест, законодателството в областта на сигурността и на домашното принуждение, като акцентира персоналните старания на Кирилов при подготовката на законопроекта за домашното принуждение.

Двамата показаха вяра, че България и Англия ще продължат положителното си съдействие по развиването на правните им системи, без значение от развиването по тематиката Brexit.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР