Министърът на отбраната Красимир Каракачанов взе участие в Първия кръг

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов взе участие в Първия кръг
Коментари Харесай

Каракачанов вярва, че САЩ ще ни помогнат да развием модерна отбрана

Министърът на защитата Красимир Каракачанов взе присъединяване в Първия кръг от съвещания в границите на Стратегическия разговор сред България и Съединените Американски Щати, който се организира през днешния ден, 8 януари, в София. От американска страна в срещата участваха Алтън Бюланд, шеф за Централна и Южна Европа в Департамента по защита на Съединени американски щати, Матю Бойс, заместител асистент секретар в Бюрото за Европа и Евразия в Държавния департамент на Съединени американски щати, и ръководените от тях екипи.

Министърът откри полемиката в сесията „ Отбрана и сигурност “ със свое изявление, означават от пресцентъра на МО. Той подчертава върху нуждата от съществуването на надеждни съдружници и сътрудници на страната ни в региона на сигурността, с които да се работи за опазване на мира и издигане на икономическия разцвет на нашите общества. Каракачанов акцентира основното значение на построяването на Българска войска, която да е съответна на заканите и способна да отбрани националния суверенитет, както и да способства за стабилността на Северноатлантическия алианс.

Той се спря на ролята на Съединените американски щати за сигурността в международен мащаб и акцентира одобрените партньорски взаимоотношения сред нашите две страни, учредени на споделени полезности и здрава трансатлантическа връзка, препотвърдени по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР