КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Ново изследване показва, че магнитното

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Ново изследване показва, че магнитното
Коментари Харесай

Магнитното поле на Слънцето може да се образува близо до повърхността. Това откритие може да подобри прогнозите за слънчеви бури

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Ново проучване демонстрира, че магнитното поле на слънцето произлиза доста по-близо до повърхността, в сравнение с се смяташе до момента, изобретение, което може да помогне за прогнозиране на интервали на рискови слънчеви стихии като тези, които удариха Земята по-рано този месец.

Магнитното поле наподобява генерира 20 000 благи (32 000 километра) под повърхността на слънцето. Предишни калкулации слагат корените на този развой на повече от 130 000 благи (209 000 километра) по-долу, заяви интернационален екип в сряда.

Интензивната магнитна сила на слънцето е източник на слънчеви изригвания и изригвания на плазма, известни като изхвърляне на коронална маса. Когато са ориентирани към Земята, те могат да основат зашеметяващи полярни сияния, само че също по този начин да нарушат зареждането и връзките.

„ Все още не разбираме слънцето задоволително добре, с цел да вършим точни прогнози “ за галактическото време, водещият създател Джефри Васил от Университетът на Единбург се казв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР