Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на
Коментари Харесай

Красен Кралев и министърът на спорта на Иран подписаха Меморандум

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на спорта и младежта на Ислямска република Иран Н.Пр. Масуд Солтанифер подписаха Меморандум за съгласие в региона на младежта.

Подписването се състоя в Музея на спорта на Националния стадион " Васил Левски ", където иранският министър бе осведомен с историческите триумфи на българските спортисти, снима се пред летвата за скок на височина, сложена на 209 см, колкото е международният връх на Стефка Костадинова и остави обръщение в книгата за посетители.

Меморандумът включва продан на делегации по юношески въпроси, съдействие във връзка с дейни интернационалните организации в региона на младежта, продан на информация, шерване на учебен, проучвателен, теоретичен и културен опит и образуване на курсове и конгреси, поощряване на съдействието сред младежките организации, подкрепяне при провеждането на интернационалните прояви в региона на младежта, които се провеждат в някоя от двете страни.

 Снимка 390341
Източник:

" Дипломатическите връзки сред нашите две страни датират от над 120 години, а нашите нации са доста близки в исторически и културен проект. За това би трябвало незабавно да стартираме работа по осъществяване на този меморандум и нашите деца да стартират да поддържат връзка интензивно, което ще бъде гаранция за бъдещето ", съобщи Кралев.

Преди подписването на меморандума министър Кралев и министър Солтанифер организираха работна среща в ММС, на която разискаха опциите за усилване на партньорството и в региона на спорта. Между двете страни има подписан меморандум за съгласие и съдействие в региона на физическото образование и спорта, който е годен до 2021 година

 Министър Кралев откри петия шампионат по таекуондо за купата на посланика на Република Корея
Министър Кралев откри петия шампионат по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Министърът изгледа и елиминациите в шампионата „ Сабята на Етрополски ”

Двамата министри се уговориха за взаимни лагери по спортовете, в които и двете страни имат положителни обичаи като битка и повдигане на тежести и по-новите олимпийски спортове таекуондо и карате, както и на взаимна помощ в спортовете, в които едната или другата страна има триумфи, само че са по-слабо развити в другата.

Кралев уведоми госта си за опциите за подготовка на високопланинската база Белмекен, която е неповторима за Европа и на която единствено за предходната година са се готвили спортисти от над 50 страни. Масуд Солтанифер прояви интерес и към опциите за подготовка на гребния канал в Пловдив.

След срещата си с министър Кралев и подписването на меморандума делегацията от Ислямска република Иран посети Националната футболна база в Бояна, където се срещна с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Довечера гостите ще участват на футболния мач от Купата на нациите сред България и Словения, а на следващия ден ще посетят Многофункционалната спортна база " Арена Армеец ".

 Снимка 390344
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР