Министър-председателят разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата

...
Министър-председателят разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата
Коментари Харесай

Министър-председателят разпредели ресорите на вицепремиерите

 Министър-председателят разпредели сред тримата вицепремиери функционалностите по съгласуваност на общата политика на държавното управление и по взаимоотношението с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи ще координира работата на министрите на енергетиката, на защитата, на правораздаването, на районното развиване и благоустройството, на околната среда и водите и на превоза, осведомителните технологии и известията. Вицепремиерът ще реализира взаимоотношението на държавното управление с Държавна организация " Електронно ръководство “, Държавната организация за българите в чужбина, Държавна организация " Архиви “, Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси “, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната организация за бежанците и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “.

Заместник министър-председателят по икономическите и обществените политики и министър на труда и обществената политика ще координира работата на министрите на културата, на опазването на здравето, на стопанската система, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката. В ресора на вицепремиера са Националната организация за оценяване и акредитация, Националната организация за професионално обучение и образование, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната организация за протекция на детето, Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, Агенцията за обществените предприятия и надзор, Агенцията за нуклеарно контролиране и Патентното ведомство.

В ресора на заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства са Националният статистически институт и Държавната организация за научни проучвания и нововъведения.

Министър-председателят персонално ще следи активността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните организации " Разузнаване “, " Национална сигурност “ и " Технически интервенции “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР