Министър председателят на Украйна Владимир Гройсман заяви, че в следващите

...
Министър председателят на Украйна Владимир Гройсман заяви, че в следващите
Коментари Харесай

Украйна плаща $27 милиарда дългове за четири години

Министър ръководителят на Украйна Владимир Гройсман съобщи, че в идващите четири години страната е длъжна да погаси $27 милиарда задължения.

" Това е явен факт. За да обслужваме задълженията си, би трябвало нашата стопанска система да пораства по-бързо, с цел да получаваме повече доходи в бюджета, нужни са вложения. А въпреки това, длъжни сме тъкмо да управляваме държавния дълг, да изпълняваме отговорностите си и да обслужваме, за което се нуждаем от външна поддръжка. Защото за идващите четири години сме длъжни да погасим 27 милиарда $. Това са колосални средства. "

Така отговори министър председателят на въпроса за нуждата от интернационално финансиране за превъзмогване на дълговия пик през 2019 - 2020 година в изявление за организация " Интерфакс-Украйна ".

Гройсман напомня, че през интервала напомнил 2007-2014 година Украйна е взела $47 милиарда заеми, които в този момент обслужва. Премиерът Арсений Яценюк е съумял през 2015 година да направи някаква преструктуриране на дълга, само че натоварването остава много огромно, показва той.

По думите на Гройсман, такава външна задлъжнялост оказва голям напън върху националната стопанска система и задържа развиването на страната.

Според него страната към този момент не може да се оправя без външна поддръжка в това отношение. Когато стопанската система реализира по-голям напредък - страната ще има и по-големи благоприятни условия да ръководи външните си отговорности, отбелязва министър председателят.

Освен това, той показва, че след последния транш от Международния валутен фонд, лихвените ставки за външното заемане на средства за Украйна значително са се намалили.

От 2015 година управляващите в Киев осъществят с МВФ четиригодишна стратегия за финансиране (EFF), в границите на която страната разчита да получи към 17 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР