Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал нарече ситуацията в Мариупол най-голямата

...
Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал нарече ситуацията в Мариупол най-голямата
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна: Мариупол е "най-голямата хуманитарна катастрофа" на века

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал назова обстановката в Мариупол " най-голямата филантропична злополука " след съветското навлизане - и може би най-тежката злополука на века, защото югоизточният пристанищен град е подложен на непрекъснати бомбардировки от съветските сили, оповестява CNN.

На конференция във Вашингтон в петък Шмигал съобщи, че хиляди хора са починали в Мариупол, и добави: " Ще забележим ужасните зверства, когато той бъде освободен от руснаците. "

Той съобщи, че съветските войски " унищожават безусловно всичко ", в това число и убежища, в които са настанени цивилни.

Според украински публични лица към 100 000 души остават в капан в Мариупол, откогато той беше обкръжен от съветските сили на 1 март. Украински публични лица настояват, че повече от 20 000 души в града са починали по време на нападението.

Си Ен Ен не може да дефинира тези цифри по самостоятелен метод, защото няма точни данни за броя на жертвите след траялите седмици наред тежки бомбардировки.

 

В петък Шмихал съобщи, че цивилни, в това число дами и деца, се крият в стоманодобивния цех " Азовстал ". Той съобщи, че съветската войска към момента обкръжава региона, а Украйна беседва с сътрудници за договаряне на кулоар за евакуация.

 
Той също по този начин прикани посланиците на всички страни, в това число на Съединени американски щати, да се върнат в посолствата си в Киев.

От своя страна, Русия съобщи, че украинските бойци и членовете на националистическия батальон " Азов ", които остават обсадени в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, към момента могат да се предадат на съветските военни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР