Министър-председателят на Франция Жан Кастекс обяви в четвъртък, че правителството

...
Министър-председателят на Франция Жан Кастекс обяви в четвъртък, че правителството
Коментари Харесай

Франция отменя част от COVID мерките през февруари

Министър-председателят на Франция Жан Кастекс разгласи в четвъртък, че държавното управление ще отстрани множеството от противоепидемичните ограничавания през февруари. Ваксинационните паспорти и наложително носене на маска на закрито обаче остават в действие, написа Politico.

Ваксинационният паспорт се вкарва от понеделник, съобщи Кастекс на конференция. Хората към този момент няма да имат право да демонстрират негативен тест, с цел да влизат в заведения за хранене, питейни заведения, театри, музеи и игрища или да пътуват с влакове - ще се приема единствено доказателство за имунизация.

От 2 февруари стадионите, спортните зали и други огромни обекти ще могат още веднъж да работят с цялостен потенциал. Задължението за работа от у дома ще бъде анулирано, макар че мярката ще продължи да бъде насърчавана. Вече няма да се изискват и маски навън, както е сега в доста френски градове.

От 16 февруари ще бъде позволено да се яде и пие на стадионите, в кината и в превоза. Нощните клубове ще могат да отворят още веднъж, макар че управляващите не прецизираха дали ще се изискват маски.

През миналата седмица във Франция са регистрирани приблизително по 320 000 случая на Covid-19 всеки ден, като броят им непрестанно нараства. По думите на Кастекс обаче от двете талази, засегнали страната - от разновидностите Делта и Омикрон - първата отстъпва, до момента в който втората стартира да спада в районите, където се е появила в началото, в това число в Париж.

" Несъмнено се намираме в нова фаза на пандемията ", уточни министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР