Решението е факт, след като в началото на май компанията

...
Решението е факт, след като в началото на май компанията
Коментари Харесай

Газпром на загуба за първи път от 1999 г. насам, Русия ѝ нареди...

Решението е реалност, откакто при започване на май компанията регистрира, че през 2023 година е излязла на първата си годишна загуба от 1999 година насам.

Акциите на " Газпром " спаднаха с повече от 5,5% на Московската борса, с цел да доближат най-ниското си равнище от 10 октомври 2022 година -  скоро, откакто износът на енергийният колос беше обиден отрицателно от гърмежи, които раздраха три от четирите подводни тръбопровода на " Северен поток " към Германия, припомня Ройтерс.

 

Базираната в Санкт Петербург компания претърпя загуба от към 7 милиарда $ за 2023 година заради внезапното понижаване на продажбите на газ за Европа на фона на съществени политически последствия от съветската инвазия в Украйна.

 

Европа беше най-големият пазар за продажби на " Газпром " до 2022 година, когато съветската военна инвазия в Украйна докара до спад в доставките на газ на енергийното сдружение.

 

Русия е доставила общо към 63,8 милиарда кубически метра газ за Европа по разнообразни направления през 2022 година, съгласно данни на " Газпром " и калкулации на Ройтерс. Обемът понижа в допълнение с 55,6% до 28,3 милиарда куб. м през 2023 година

 

Пикът от 200,8 милиарда кубически метра беше доближат от " Газпром " през 2018 година, когато компанията беше водещ снабдител за Европейски Съюз и за други страни като Турция.

Междувременно съветското държавно управление анулира през вчерашния ден възбраната за експорт на бензин до 30 юни. В изказване, оповестено в Telegram и представено от Ройтерс, се показва обаче, че възбраната ще остане в действие от 1 юли до 31 август.

 

" Това решение беше взето с съответно отчитане на вътрешния пазар на автомобилно гориво и за попречване на спад в размерите на пречистване в избрани рафинерии заради несъразмерни ресурси от автомобилно гориво ", се споделя в изказването, като се добави, е " решението също по този начин има за цел да се освободят пристанищата от размери гориво, които не са били изнесени заради рестриктивните мерки "

 

Руската организация Интерфакс, цитирайки Министерството на енергетиката, съобщи, че държавното управление следи от близко вътрешния пазар на горива и може да разшири възбраната в бъдеще, в случай че е належащо.

 

Правителството наложи възбраната за експорт на бензин през март, с цел да компенсира несъразмерното търсене на петролни артикули и да стабилизира цените на вътрешния пазар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР