Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещения в Гърция и

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещения в Гърция и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще бъде на посещения в Гърция и в Босна и Херцеговина

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на визити в Гърция и в Босна и Херцеговина през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от държавната пресслужба.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Днес в Солун българският министър председател ще взе участие в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. В рамките на четиристранната среща, с министър председателите на Гърция и на Румъния Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и с президента на Сърбия Александър Вучич, Борисов ще разиска ускоряването на реализацията на взаимните инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на страните в района. Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на районната непоклатимост.

Утре в Сараево министър-председателят Бойко Борисов ще беседва с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. В рамките на визитата министър председателят Борисов ще бъде награден със " Златен плакет - Европейска персона на годината ", даван от Агенцията за избор и показване на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. Призът се дава на премиера Борисов за персоналното му ангажиране за икономическото съдействие в района.

В състава на формалната делегация в Гърция и в Босна и Херцеговина ще бъде и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР