Кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент до края на

...
Кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент до края на
Коментари Харесай

Васил Терзиев обеща поне един лифт на Витоша да заработи до края на мандата му

Кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент до края на неговия мандат да проработи най-малко един въжен превоз на Витоша,  заяви БНР. По-рано през днешния ден от групата  на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Столична община желаеха освобождението на заместник-кмета по правни въпроси на Столичната община поради вероятното непрекъснато прекъсване на Симеоновския кабинков въжен превоз - последната такава връзка на града с горната част на планината.

Кметът на столицата акцентира, че се надява да има по-всеобхватно решение, а освен един въжен превоз, с цел да може планината да бъде налична. По думите му няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши този проблем, който е завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датира от 2007 година.

По думите на Васил Терзиев са казани доста измислици по тази тематика с Витоша и нейните лифтове, а от ГЕРБ се пробват да хвърлят виновността за нещо, което те са сътворили от времето, когато са продали лифтовете с контракт, който не пази ползите по никакъв метод:

" Благодаря още веднъж на сътрудниците от ГЕРБ, че дадоха опция да отворим и този диалог, с цел да се види в действителност кой е основал този проблем за софиянци и от кой те би трябвало да търсят отговорност. Ако след 3 години и половина няма работещ въжен превоз, или най-малко няма път към това то да бъде осъществено необратимо, тогава ние ще поемем цялата отговорност за това, че сме дали едно заричане и не е изпълнено ". 

Кметът на столицата акцентира, че общината има опция да възвърне Драгалевския въжен превоз, само че фокус ще се търси към по-всеобхватно решение:

" Общината има опция да възвърне един от лифтовете - Драгалевският, само че ние желаеме да забележим какви са опциите за едно по-всеобхватно решение, което включва и другите уреди - Симеоновският, инфраструктурата горе на планината, тъй че да не бъде осъвременено нещо на парче. Надеждата ни е, че можем да създадем повече. Скоро ще се види дали диалозите със притежателите биха ни довели до някакво по-добро решение ".

Общинският консултант от ГЕРБ Прошко Прошков стимулира настояването за освобождение на настоящия заместник-кмет по правните въпроси поради проблема с лифтовете на Витоша:

" Кметът разгласи, че ще води договаряния с приватизатора. Не знаем води ли такива договаряния, седят ли на маса? Питаме - приказват ли си? Защото съображение от вида снабдител не може да достави елементи, тъй като е стопански нецелесъобразно не е механически, юридически или политически мотив. Ние депозираме отчет към Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, в който Надзорният съвет да вземе решение, че завеждаме иск според контракта в размер на цялата сума на акциите – 8,3 милиона, които Общината да си предяви, в това число и повреждане на контракта и придобиване на собствеността ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР