В свое участие по БНТ министърът на иновациите и растежа

...
В свое участие по БНТ министърът на иновациите и растежа
Коментари Харесай

ПП-ДБ заподозряха служебен министър през ББР да купува гласове

В свое присъединяване по Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Росен Карадимов си разреши да разгласи в нарушаване на условията на Закона за ББР, че възнамерява ББР да дава нисколихвени или безлихвени заеми за работещите в бюджетни организации.

Това се споделя в мнение на коалиция " Продължаваме промяната " - " Демократична България " за изявление на. Карадимов разяснява новата (ББР). Той показа концепция за разпределяне на безлихвени или нисколихвени заеми за хората, които имат право да получат обезщетение при пенсиониране.

От ПП-ДБ акцентират, че според закона и устава на банката нейната цел е да предизвиква стопански, експортен и софтуерен капацитет на дребните и междинните предприятия посредством улеснение на достъпа им до финансиране, а не да служи за гратис финансиране на физически лица. От обединението допълват, че ББР няма обществена функционалност , а би трябвало да развива стопански капацитет на България.

Според групировката в показаното от Росен Карадимов предложение няма финансова логичност. Нямало и обществена потребност избрани категории жители, в тази ситуация - държавните чиновници, да бъдат подпомагани от страната за сметка на всички останали.

От ПП-ДБ декларират също, че дването на преференциални заеми само в интерес на чиновници в държавната администрация наподобява на опит за образуване и пазаруване на гласове .

" Опитите ББР да се употребява като касичка за правилни фрагменти и другари на избрани политически кръгове не са от през вчерашния ден. Преди 3 години Промяната стартира с смяна в модела на ръководство на ББР - беше пресечена незаконната процедура на управленията, назначени от държавните управления на ГЕРБ, да дават заеми за милиони без обезпечения на малцина лица със подозрителен късмет да ги изплатят ", акцентират от групировката.

От ПП-ДБ означават още, че като длъжностен министър на стопанската система съпредседателя на обединението Кирил Петков разкрил, че ББР е дала близо 1 милиарда лв. единствено на 8 компании, като над 500 млн. лева от тях били получени от компании, които съгласно журналистически следствия били свързани косвено с единият от двамата ръководители на Движение за права и свободи Делян Пеевски, против който наказания по закона " Магнитски ".

" Кредити за поощряване на дребни и междинни предприятия отсъстваха. Подадохме няколко сигнала в прокуратурата, по които към момента текат следствия. Към днешна дата част от компаниите са оповестили публично, че няма да могат да възстановят получените средства ", декларират от групировката.
 ПП-ДБ си сложи за цел да скъса връзката Борисов - Пеевски
ПП-ДБ си сложи за цел да скъса връзката Борисов - Пеевски

Влизането в сглобката е било грешка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР