Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Борисов се срещна със заместник-председателя на ЕК Марош Шефчович

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович. В подтекста на основния приоритет на българското председателство, обвързван с европерспективата на Западните Балканите, българският министър председател очерта напредъка по самодейностите за увеличение на междусистемната съгласуваност на района. Изразено беше общо мнение, че насърчаването на районното съдействие и енергийната интеграция на района са значими за установяването на сигурна, добре функционираща и налична енергийна система.

Борисов акцентира и значимостта на построяването на газовия хъб „ Балкан ", който е част от политиката за консолидиране и развиване на свободен и конкурентен газов пазар в Югоизточна Европа. Премиерът уточни, че посредством този балкански план ще бъде обезпечена либерализацията на енергийните пазари и ще има налична сила за потребителите.

По време на срещата си с Марош Шефчович министър-председателят уточни също, че като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължи дейностите си за реализиране на постоянен Европейския енергиен съюз и позитивни резултати по предпочитаните тематики в региона на енергетиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР