Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу
Коментари Харесай

Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби

Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по отношение на разпространяването на пандемията COVID-19. Двамата разискаха положителните връзки сред страните, както и размяната на храни и медицински артикули, която се реализира през вчерашния ден. Снощи от България за ОАЕ отпътуваха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни артикули, а в подмяна получихме 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна. Премиерът Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян показаха своите благодарности за оказаната посред им помощ.

„ В тези сложни времена е значимо страните по света да се поддържат. С общи старания и взаимност ще успеем да се преборим с ковид. Радващо е, че бизнесът в двете страни си сътрудничи. Срещите ни най-високо равнище дават своите резултати “, съобщи министър председателят Борисов.

По време на диалога двамата разискаха успеваемостта на ограниченията, които България и ОАЕ ползват за ограничението на вируса. Министър-председателят Борисов срещна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с реакцията на българските предприятия, които бързо съумяха да реорганизират своята работа, с цел да могат да отговорят на новото търсене на артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР