Модерна оранжерия с 2700 стръка марихуана в различен стадий на

...
Модерна оранжерия с 2700 стръка марихуана в различен стадий на
Коментари Харесай

Спецакция разкри наркооранжерия в Орландовци, трима души са арестувани

Модерна оранжерия с 2700 стръка марихуана в друг етап на напредък беше разрушена от полицията в столичния кв. " Орландовци ". Арестувани са трима мъже на възраст сред 23 и 60 години в миг, в който полагали грижи за растенията. Един от арестуваните е престъпно проявен.

На място са открити и чували със изсъхнало вещество, готово за разпространение.

" Натъкнахме се на едно високотехнологично оборудване, което е извънредно комплицирано и с най-високия клас техника и механически средства, които се употребяват при развъждането на наркотични субстанции. Групата работи от много време, количествата са извънредно огромни - 2700 растения в друг етап на напредък. Това е извънредно огромна лаборатория, следим я от три месеца ", разяснява Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".

Лабораторията е оборудвана със специфични филтри, които не разрешавали на живеещите в региона да усетят миризмата от растенията.

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане за развъждане на коноп и държане на наркотични субстанции за разпространяване.

" Самият факт, че те имат растения на друга възраст - т.е. - от най-малки, до такива, които дават плод, приказва, че те са производители, както и обстоятелството, че имат изсъхнало вещество, готово за разпространение. Тепърва ще се открива дали го създават за търговия на едро или го пласират посредством свои дилъри, които управляват ", съобщи Иво Илиев, зам. градски прокурор на София.

Към момента не престават процесуално-следствените дейности, претърсвания и изземвания. До 24 часа се чака прокуратурата да реши какви обвинявания да повдигне против арестуваните и дали да ги задържи до 72 часа.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР