Руският олигарх и дисидент Михаил Ходорковски, който живее в изгнание,

...
Руският олигарх и дисидент Михаил Ходорковски, който живее в изгнание,
Коментари Харесай

Ходорковски: Харков ще падне до края на годината, Одеса през 2025 г.

Руският олигарх и отстъпник Михаил Ходорковски, който живее в заточение, направи мрачна прогноза за бъдещето на Украйна, съобщи Hamburger Abendblatt.

По време на конгрес в Берлин съветският олигарх съобщи, че чака до края на годината Украйна да загуби град Харков, а през идната 2025 година и Одеса. В средата на 2026 година ще се води партизанска война, сподели Ходорковски.

Според него единственият метод това да се предотврати е в ръцете на западните страни, които всеобщо би трябвало да поддържат Киев в борбата против съветския агресор.

Военни анализатори показват, че

Украйна е позволила два огромни пропуща през последните месеци.

Първият е нежеланието на държавното управление на президента Володимир Зеленски да активизира повече войски. Вторият пропуск не зависи от Киев и е обвързван с дълго блокираната военна помощ в Конгреса на Съединени американски щати.

На този декор президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи през вчерашния ден „ осезаеми резултати “ против съветската войска в Харковска област. Русия стартира на 10 май изненадваща атака в североизточния украински район, откривайки нов фронт във войната. След първичния бърз прогрес, настъплението на съветската войска се забави, само че съгласно американския мозъчен концерн Институт за проучване на войната задачата на интервенцията по-скоро е основаването на буферна зона по продължение на границата, а не нахлуване надълбоко във вътрешността в украинска територия.

Украйна от месеци знаеше, че Русия ще отговори нов фронт. Въпреки това съгласно някои анализатори украинските сили са се забавили в построяването на отбранителни линии, а отводът от всеобща готовност също се показва като значим фактор за първичното придвижване на съветската окупационна войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР