Министър-председателят акад. Николай Денков свиква днес редовно заседание на Съвета

...
Министър-председателят акад. Николай Денков свиква днес редовно заседание на Съвета
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков свиква редовно заседание на Съвета по сигурността

Министър-председателят акад. Николай Денков привиква през днешния ден постоянно съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет (МС), оповестиха от пресслужбата на кабинета.     На съвещанието ще бъдат разисквани провокациите и заканите за средата на сигурността в подтекста на събитията в Израел и Ивицата Газа.   В рамките на срещата ще бъде прегледан и годишният отчет за положението на националната сигурност на България през 2022 година.    Миналата седмица при президента Румен Радев се състоя консултативна среща за рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове, напомня Българска телеграфна агенция.   На идващия ден се състоя и съвещание на председателския съвет на Народното събрание, свикано в подтекста на войната против Държавата Израел и войната в Украйна.   

Припомняме, че на 8 октомври министър председателят Николай Денков свика изключително съвещание на Националния контратерористичен съвет поради спора сред Израел и " Хамас ".
  " Няма нараснал риск от общи закани от терористична активност. Нивото на опасност е ниско " Трето равнище ", изясни след съвещанието министър председателят. " По отношение на летищата, гари, синагоги, туристи от Израел е нараснало равнището на внимание - жълто равнище ", добави той.   Премиерът заяви още, че за останалите институции е несъмнено ниско равнище на опасност - зелено.

" Ситуацията се трансформира доста бързо, има сериозна заплаха от ескалиране на спора и е допустимо рисковете фрапантно да се усилят на световно равнище ", добави акад. Денков.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР