Жълт код за силни ветрове в части от България, значителни

...
Жълт код за силни ветрове в части от България, значителни
Коментари Харесай

Жълт код за силни ветрове, значителни валежи днес

Жълт код за мощни ветрове в елементи от България, обилни превалявания през днешния ден.  След като през последните 10 дни картата на страната постоянно се оцветяваш с жълт и оранжев код за рискови превалявания и гръмотевични стихии, за петък синоптиците издадоха предизвестие за мощен вятър.

Жълт код е разгласен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес облачността ще бъде забележителна, с превалявания, основно в Южна България. Над североизточните региони ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността.

Ще духа сдържан, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието – мощен североизточен вятър. Хладно време с оптимални температури най-вече сред 13° и 18°, в София – към 13°.карта

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 1800 m – от сняг. Ще духа сдържан, в Родопите и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще отслабне. След обяд ще се развие купеста облачност, в неделя над планините и Североизточна България и купесто-дъждовна, тук-там там ще превали и прегърми. Сутрин ще е по-хладно, само че денем ще се затопли и в неделя оптималните температури ще бъдат сред 19° и 24°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР