Още през 80-те години на миналия век експертът по дизайн

...
Още през 80-те години на миналия век експертът по дизайн
Коментари Харесай

Когато вашият смартфон се опитва да бъде прекалено умен

Още през 80-те години на предишния век специалистът по дизайн Доналд Норман чатеше със собствен сътрудник, когато служебният му телефон иззвъня. Той довърши изречението си, преди да посегне към телефона, само че това закъснение беше неточност. Телефонът спря да звъни и вместо това телефонът на секретарката му стартира да звъни на близкото бюро. Обаждането беше автоматизирано пренасочено. Уви, беше 18:00 часа и секретарката се беше прибрала.

Норман побърза да вдигне втория телефон, единствено с цел да открие, че и той е спрял. „ А, трансферира се на различен телефон “, намерения си той. Наистина трети телефон в офиса от другата страна на коридора стартира да звъни. Когато прекрачи, телефонът замлъкна. Четвърти телефон в коридора стартира да звъни. Дали позвъняването беше обречено да се клати сред телефоните като алкохолик сред стълбове? Или инцидентно е влезнало напълно друго позвъняване?

Норман споделя историята в „ Дизайнът на ежедневните неща “, чиято начална глава е сбирка от психопатични предмети от объркващи телефонни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР