БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Карлес Пучдемон, избягалият бивш лидер на

...
БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Карлес Пучдемон, избягалият бивш лидер на
Коментари Харесай

Колко напредна Испания след кризата с отделянето на Каталуния? Гласоподавателите ще решат на регионалните избори

БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Карлес Пучдемон, избягалият някогашен водач на Каталуния, гледа решително през прозореца на задната седалка на кола, слънцето осветява погледа му в афиш на акцията за сериозните избори в неделя в североизточния испански район.

Изображението възпроизвежда друго, въобразено от преди шест години, когато Пучдемон се крие в багажника на кола, до момента в който е бил измъкнат през френската граница, бягайки от репресиите на Испания против несполучлива незаконна 2017 година опит за разединение, който той ръководеше като каталунски районен президент.

Изборите в неделя ще бъдат тест, с цел да се види дали Каталуния го желае назад като водач или богатият район се е отдалечил от отцепването и има по-належащи терзания.

Пучдемон към момента е механически дезертьор. Но по подигравка на ориста скорошните маневри на испанския министър председател Педро Санчес съживиха политическата му кариера. Санчес даде обещание прошка на Пучдемон и други сепаратисти, изправени пред обвинявания, в подмяна на поддръжката...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР