ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Верните на Воду пеят, гласовете им

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Верните на Воду пеят, гласовете им
Коментари Харесай

Отбягван от векове, Воду става могъщ, докато хаитяните търсят утеха от безмилостното гангстерско насилие

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Верните на Воду пеят, гласовете им се издигат над стрелбата, изригваща на километри разстояние, до момента в който неистовите барабани се удавят избавят проблемите си.

Те стопират, с цел да глъткат ром от дребни кафяви бутилки, въртят се в унисон, до момента в който пеят на хаитянски креолски: „ Не ни пука дали ни ненавиждат, тъй като не могат да ни погребат. ”

Отбягван обществено от политици и интелектуалци в продължение на епохи, Воду се трансформира в по-мощна и призната вяра в Хаити, където неговите вярващи в миналото са били преследвани. Все по-често те търсят разтуха и отбрана от насилствени банди, които са умъртвили, изнасилили и отвлекли хиляди през последните години.

Насилието остави повече от 360 000 души без дом, значително затвори най-голямото морско пристанище на Хаити и затвори основния интернационален летище преди два месеца. Основните артикули, в това число храна и животоспасяващи медикаменти, намаляват; близо 2 милиона хаитяни са на ръба на глада.

Само от януари до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР