Милиарди евро инвестиция и хиляди работни. "Фолксваген" планира да построи

...
Милиарди евро инвестиция и хиляди работни. "Фолксваген" планира да построи
Коментари Харесай

България и Турция най-близо до завода на Фолксваген

Милиарди евро инвестиция и хиляди работни. "Фолксваген " възнамерява да построи нов цех в Източна Европа, написа немската организация DPA. Според обявата немският автомобилен гигант оглежда опциите в България и Турция, като проектите следва да бъдат разисквани на съвещание на Надзорния съвет след Великден. Източници на организацията споделят, че надпреварата е отворено, защото и в двете страни разноските за личен състав са доста по-ниски, в сравнение с в Германия. Става дума за инвестиция в размер над 1 милиарда евро, като от "Фолксваген " отхвърлят да разясняват тематиката.

Пречка се явяват синдикатите. Синдикалната група във VW избира да се влага в потенциала на съществуващи фабрики вместо да се открива нов. Те визират фабриките в Полша и Унгария. Според наличната до момента информация окончателното решението за нов цех следва да се взема при идващия кръг на обмисляне на съвещание на Надзорния съвет през ноември.

В обявата се загатва визитата на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в София от началото на април. Тогава представители на VW са посетели немскоезична детска градина в българската столица - сходни образователни заведения също са условие на автомобилният гигант при избора на локация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР