Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога написа във

...
Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога написа във
Коментари Харесай

Незачитането на конституционното име на държавата прави клетвата на Силяновска невалидна, заяви министърът на правосъдието на Северна Македония

Министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога написа във Facebook профила си, че " незачитането на конституционното име на страната прави клетвата на Силяновска оскъдна ".

Реакцията на Лога идва откакто произнасяйки клетвата, с която Гордана Силяновска встъпи в служба като президент на Република Северна Македония, тя не произнесе конституционното име на страната, наричайки я единствено Македония.

Според Лога това, което би трябвало да се случи е " или повтаряне на процедурата, или длъжността президент на страната би трябвало да бъде поета от Йован Митревски (председател на парламента), като изпълняващ функционалността " на президент.

В знак на митинг посланикът на Гърция в Република Северна Македония напусна пленарната зала в Народното събрание, по време на инаугурацията на Силяновска, Министерството на външните работи на Гърция дефинира държанието на Силяновска като намерено нарушаване на Преспанския контракт, а Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести Република Северна Македония да съблюдава Преспанския контракт.

Министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога е представител на Алианс за албанците от крилото на Зиядин Села, а незабавно след клетвата от ДСИ обявиха, че Силяновска е нарушила конституцията на страната и е основала рецесия с Гърция.

Биляна Ванковска, която също взе участие в президентските избори, като претендент на Левица написа във Facebook профила си че е хубаво, че Гордана Силяновска не е загатнала Северна в клетвата си, само че " в случай че е воин, ще прати нота за преустановяване (на договора) в Атина ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР