Микаела Шифрин спечели за трета поредна година Световната купа по

...
Микаела Шифрин спечели за трета поредна година Световната купа по
Коментари Харесай

Шифрин спечели Световната купа за трета поредна година

Микаела Шифрин завоюва за трета поредна година Световната купа по ски алпийски дисциплини, оповестиха публично от Международната федерация по ски.

23-годишната американка има неизпълним задатък на върха в генералното класиране от 719 точки пред втората Петра Влъхова (Словакия) седем старта преди края на сезона (за победа се дават 100 точки за СК).

От ФИС потвърдиха за извоюваната от Шифрин Световна купа, макар че през днешния ден няма надпревари при дамите, откакто супергигантският слалом в Сочи беше отсрочен за на следващия ден поради изобилен снеговалеж. Освен това единият от плануваните два супергигантски слалома няма да се състои.

Днешното съревнование трябваше да се организира на мястото на отсрочения супергигантски слалом от Санкт Антон (Австрия) при започване на януари. Първоначално в Сочи бе планувано втурване за дами, по-късно беше решено да бъде супергигантски слалом, само че в последна сметка конкуренцията беше отсрочена за на следващия ден. Така вместо планувани две надпревари в Сочи остава единствено едно и по тази причина до края на сезона ще има единствено още седем старта.

Шифрин и Влъхова отхвърлиха присъединяване в стартовете в Русия.

Микаела Шифрин има 14 победи за Световната купа през този сезон досега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР