Олигофрени и престъпници. Това е НАТО. Срам за България, че

...
Олигофрени и престъпници. Това е НАТО. Срам за България, че
Коментари Харесай

Явор Дачков изригна чутовно за приетото решение на срещата на НАТО: Олигофрени и престъпници. Срам за България, че е домакин на този позор

Олигофрени и нарушители. Това е НАТО. Срам за България, че е хазаин на този срам. Срам! Така изричгна чутовно журналистът Явор Дачков за признатата декларация на срещата на нАТО в София да се разреши на Украйна да употребява изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на съветска територия.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Явор Дачков изригна чутовно за признатото решение на срещата на НАТО: Олигофрени и нарушители. Срам за България, че е хазаин на този срам 27.05.24 15:29 Испания изпраща ракети „ Пейтриът “ и танкове „ Леопард “ в Украйна (ВИДЕО) 27.05.24 15:03 Нападателят на „ Байерн “ (Мюнхен) Хари Кейн публично завоюва „ Златната обувка “ 27.05.24 14:35 Година затвор за 50-годишен мъж малтретирал 73-годишната си другарка 27.05.24 14:00 Нямало да пращаме войски в Украйна 27.05.24 13:57

Парламентарната асамблея на НАТО одобри декларация на Украйна да се разреши да употребява изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на съветска територия.

Тя беше призната на пленарното съвещание на Асамблеята в София.

В декларацията за Украйна делегатите внесоха корекция в поддръжка на Украйна в нейното интернационално обосновано право да се самоотбранява посредством повдигане на някои ограничавания за потребление на въоръжение, предоставено от НАТО и сътрудниците, и опцията да се нападат законни цели на територията на Русия.

Девет от делегатите в асамблеята гласоподаваха срещу поправката във финалната декларация, която разрешава Украйна да употребява предоставените ѝ оръжия за удари по военни цели на съветска територия. Останалите делегати обаче поддържаха декларацията, която беше призната с огромно болшинство.

До момента това беше едно от твърдите условия, с които страни от НАТО предоставяха въоръжение на Киев, а точно Украйна да не нанася удари оттатък границите на страната.

Ние сме с Украйна до успеха и по-късно, съобщи преди пленарното съвещание ръководителят на парламентарната Асамблея Михал Шчерба от Полша:

„ Трябва да изоставим изкуствените червени линии, Украйна би трябвало получи това, което желае и да го употребява по този начин, както желае “.

„ Дойде време да обмислим дали да вдигнем някои от рестриктивните мерки върху потреблението на предоставяните оръжия. Виждаме, изключително в Харков, че фронтът и границата малко или доста съответстват. Ако Украйна не може да атакува военни цели на съветска територия, те не могат да се пазят, тъй като те са нападани от съветска територия с ракети и артилерия “, сподели генералният секретар Столтенберг в границите на пленарното съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Настъпи моментът да се премислят рестрикциите за потребление на западно оръжие за военни цели в Русия “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на брифинг в Министерския съвет след среща с премиера Димитър Главчев,

министъра на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Йенс Столтенберг посочи още трите съществени тематики на идната годишна среща на алианса във Вашингтон през юли –

укрепване на отбранителните благоприятни условия на страните членки на НАТО, поддръжка за Украйна и укрепване на световните партньорства с фокус върху Азиатско-тихоокеанския район.

Йенс Столтенберг дефинира България като благонадежден съдружник на НАТО. „ Ценим високо осъщественото от България във връзка с груповата защита и споделена сигурност “, сподели още той.

Столтенберг посочи, че България е нараснала с 20% разноските си за защита.

„ Мирът не може да се приема за даденост, належащо е да се усили производството на въоръжения. Необходимо е да засилим ролята на НАТО в региона на сигурността “, добави Столтенберг.

Приветствие към парламентарната асамблея на НАТО насочи и служебният министър председател Димитър Главчев.

Той посочи, че от срещата във Вашингтон България чака фокус върху Черно море и Западните Балкани.
Членството ни в НАТО е цивилизационен избор, това е гаранция за сигурност. То послужи за ентусиазъм и мотивация на генерации българи, също по този начин бе мощен тласък за значими промени и способства за развиването на мира и просперитета в страната. Това съобщи служебният министър Димитър Главчев на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО.

Чрез седем решения на Народно събрание предоставихме необятен набор от помощ на Украйна

– политическа, военна, филантропична и за възобновяване. НАТО потвърждава от ден на ден значимостта си и способността да се изправя пред новите провокации пред сигурността. На Срещата на върха във Вашингтон ще бъдат признати решения, които ще затвърдят способността на алианса да отбранява всеки сантиметър от съюзническата територия и да възпира всеки евентуален агресор. Очакваме съответни резултати за обезпечаване на постоянен и предвидим, дълготраен механизъм за подкрепяне сигурността на Украйна, който да е финансово гарантиран. Подобряването на оперативната съгласуемост на украинските въоръжени сили ще обезпечи мост към бъдещо участие на страната в НАТО. Тази сесия е изключително значима и тъй като сътрудници от Швеция вземат присъединяване за първи път като пълноправни членове. Процесът на разширение способства за подсилване на евроатлантическата зона на сигурност. Наложително е непрекъснатото подкрепяне на готовността за опълчване против всички закани – както на дезинформацията, по този начин и хибридните такива “, съобщи Главчев.

Премиерът Димитър Главчев разяснява съботното изявление на Румен Радев, който от Унгария се разгласи против изпращането на български войски на фронта.

Главчев дефинира изказванията за изпращане на бойци като „ характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация “.
Главчев дефинира наличието на Столтенберг като знаково. „ Сред въпросите, които обсъдихме беше по какъв начин да се върне значимостта на Западните Балкани. През 2017 година България беше водач в този развой. Обсъдихме въпросите в Черноморския район и помощта за Украйна. И двамата сме на мнение, че не може да има опция “, сподели още служебният министър председател.

Главчев цитира и думи на Столтенберг от срещата: „ С всички сили и благоприятни условия би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че с мисълта, че НАТО няма да стигне до спора “.

Парламентаристите от страните членки на НАТО утвърдиха молбите на Малта и Асамблеята на Косово да станат делегации на асоциирани членове.

Асамблеята предложи още основаването на център за Център за демократична резистентност в Централата на НАТО в Брюксел, който да пази главните демократични полезности на алианса, като се бори с дезинформацията.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе отличен с Наградата за изключителна работа към алианса.

 

Италианският вицепремиер прикани Столтенберг да подаде оставка след думите за Украйна.

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини счита, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след предлагането си да се разреши на Киев да стреля със западни оръжия по съветска територия, би трябвало да се извини или да подаде оставка.

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита за безумни и безотговорни изказванията на западни политици, ориентирани към ескалация на спора в Украйна и водещи до директен конфликт с Русия.

Отговаряйки на въпроси на канала Patriot в YouTube, държавният началник сподели още, че сходни дейности основават опасност от нова международна война с нуклеарно оръжие. Коментирайки неотдавнашното предложение на водача на главната секта в Европейския парламент – Европейската национална партия – Манфред Вебер за въвеждане на наложителна военна работа в Европейския съюз, Орбан го назова „ въплъщение на налудничави хрумвания “. И засягайки непрекъснатата финансова поддръжка на Запада за военните интервенции в Украйна, той сподели: „ в никакъв случай не съм виждал нещо по-безотговорно през живота си “. Премиерът уточни и изключителната заплаха от всевъзможни спекулации за потреблението на нуклеарни оръжия, като напомни, че по време на Втората международна война първоначално никой не е допускал, че Съединени американски щати ще хвърлят атомни бомби върху Япония. София е хазаин на пролетната сесия на Асамблеята. Във форума, който стартира в събота, участваха близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 партньорски страни и парламентарни организации.

 

Още вести четете в: България, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР