Излязоха отговорите по БЕЛ от Националното външно оценяване на четвъртокласниците.

...
Излязоха отговорите по БЕЛ от Националното външно оценяване на четвъртокласниците.
Коментари Харесай

Ето ги отговорите по БЕЛ от Националното външно оценяване на четвъртокласниците


Излязоха отговорите по БЕЛ от Националното външно оценяване на четвъртокласниците. Излязоха отговорите за националното външно оценяване по Български език и литерартура (БЕЛ) за четвърти клас.

Форматът на външното оценяване е тест в границите на 60 минути. За учениците със специфични просветителни потребности времето за решаването на теста е 90 минути, т.е. с 30 минути повече.  Изпитният вид е идентичен за всички възпитаници . Решаването на теста допуска отбелязване на определен правилен отговор или записване на свободен отговор в обособена бланка.



Тестът по български език съдържа  21 задания, разпределени в 3 елементи.  В първата има диктовка и 10 задания с избираем отговор, тест за четене и тестови задания и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор.

Втората част на теста се състои от текст за четене с схващане и до 10 задания към него – 4 задания с избираем отговори 6 със свободен отговор. Третата част на теста включва задача с креативен темперамент. Изисква се учениците да основат къс текст от 3 до 6 фрази благодарение на нагледна опора (в случая е серия от картини).

Външното оценяване по математика ще се организира на 28 май (вторник).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР